De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) zet zich in om het dorpse karakter van Hoogland te behouden. We laten weten wat we doen op onze website én eens per jaar via een glossy-magazine. Daarnaast zijn er ledenbijeenkomsten en voor álle Hooglanders ‘Ronde Tafel Gesprekken’.

Ons motto: een goed geïnformeerde dorpsbewoner telt voor twee. Daarom schrijven we uitgebreid over de mogelijke komst van een islamitische begraafplaats in Hoogland-West, over de zoektocht naar een goede plek voor ons nieuwe zwembad, over de parkeerplannen van de wethouder, en over alle perikelen rond de twee beoogde windmolens op Isselt. Zomaar een greep uit alle dossiers van de VDH.

Lid worden van de VDH

Samen maken we Hoogland beter. De onderlinge band is daarvoor enorm belangrijk. Om de sociale cohesie te versterken, schrijven we af-en-toe ook over de activiteiten die mede-dorpsbewoners organiseren. In de tijd rondom Kerst en de jaarwisseling gebeurt er heel veel.

Reclamemomentje

“De VDH is met stip de belangrijkste spreekbuis van het dorp.”
(Citaat uit de Amersfoortse Courant van 10 augustus 2023)

U kunt lid worden voor slechts € 7,50 per jaar. Een abonnement op actuele mails en de maandelijkse nieuwsbrief is gratis. Aanmelden kan op deze pagina aan de rechter zijkant, of onderaan (afhankelijk van de grootte uw beeldscherm).
Ons algemeen emailadres is: redactie@dorpsbelangenhoogland.nl.

Hooglandse Maatjes

De Hooglandse Maatjes organiseren ook dit jaar enkele speciale kerstactiviteiten voor senioren. Op zaterdag 16 december is er een opleidingsconcert van St. Caecilia en op woensdag 20 december een ochtend om kerststukjes te maken. Daarnaast gaan de normale activiteiten gewoon door.

De Hooglandse Maatjes zijn vrijwilligers die ouderen in Hoogland hulp bieden en ondersteunen bij diverse vragen. De organisatie bestaat op dit moment uit ongeveer 30 vrijwilligers

Kerstconcert 

Op zaterdag 16 december is er een opleidingsconcert van muziekvereniging Sint Caecilia. Het begint om 15.00 uur en duurt 1 uur. Plaats: Dorpshuis De Neng. De entree is € 5,-, inclusief 2 consumpties en wat lekkers.

Kerststukjes maken

Op woensdag 20 december 2023 is er een speciale ochtend in dorpshuis De Neng. Van 10:00 tot 12:00 uur kunt u kerststukjes komen maken. De noodzakelijke materialen zijn aanwezig. Het enige wat u zelf moet meenemen, is een bakje of schaaltje. Kosten: €5,00, inclusief een kopje koffie of warme chocolademelk met iets lekkers. Wel tijdig opgeven, want er is slechts plaats voor 20 personen. Aanmelding via de mail of telefonisch: hooglandsemaatjes@gmail.com, of 06-877 38 602.

Normale activiteiten

Naast eerdergenoemde kerstactiviteiten gaan de  normale activiteiten van de Hooglandse Maatjes gewoon door, zoals de uitleen van luisterboeken (info bij Ria: 033-4808403), de Telefooncirkel en de verhuur van de Duo-fiets voor €7,50 per dagdeel. Deze Duo-fiets kan gehuurd en opgehaald worden bij Dorpshuis de Neng, Engweg 7, Hoogland, Telefoonnummer: 033 7370243.

Elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is in De Neng een vrij toegankelijke koffie-ochtend.

Opbrengst Top 2000 Live voor Voedselbank

Ook dit jaar wordt in Hoogland het populaire muziekfestival Top 2000 Live in Hoogland georganiseerd. Aan de bezoekers wordt opnieuw een speciale geste gevraagd, namelijk om een pak rijst of pasta mee te nemen. Deze producten zijn -samen met de financiële opbrengst van de muziekavonden- bestemd voor de Voedselbank Amersfoort.

Het muziekfestival vindt plaats tijdens twee avonden in Concordia. U bent welkom op vrijdagavond 29 december en zaterdagavond 30 december 2023.

De muziek wordt live gespeeld door bekende lokale muzikanten uit Hoogland, Hooglanderveen en omstreken. Het avondfestival is erg in trek en heeft steeds een groot aantal bezoekers. De kaartverkoop is dinsdag 28 november begonnen. Toegangskaarten à €20,- zijn te koop bij Albert Heijn in Hoogland en Boni in Hooglanderveen.

Bekijk het videoverslag van een vorige Top 2000 Live in Hoogland.

* Facebookpagina van Top 2000 Live.


Kijk ook eens op onze activiteitenpagina.