Bij dorpshuis De Neng is een duofiets met elektrische trapondersteuning te huur. Voor senioren of gehandicapten die niet zelfstandig kunnen fietsen, is dit rijwiel -met twee zitplaatsen naast elkaar- een ideaal vervoermiddel. Voor €15,00 kun je de fiets gebruiken tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags. De prijs voor een weekeinde is €25,00.

Tijd voor de fiets

De lente komt langzaam in zicht.  De natuur krijgt weer kleur en het wordt iets warmer. Veel mensen vinden het heerlijk om wat langere fietstochten te gaan maken. Voor ouderen en gehandicapten is het soms lastig om zelfstandig op pad te gaan. Dan biedt de duofiets uitkomst. Op deze bijzondere fiets kun je samen met een familielid of een maatje toch genieten van een mooi uitstapje. De rode tweepersoonsfiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning wat het fietsen op deze tandem nog eenvoudiger maakt.

Onbekommerde tochtjes

Duofiets en Pim Kruithof 1De bijzondere tandem wordt sinds vorig jaar verhuurd door De Neng. Eerder gebeurde dat door de Hooglandse Maatjes. Pim Kruithof, de beheerder van het dorpshuis, vertelt trots: “Met hulp van fietsenmaker Blom, het buurtbudget en de ondernemersvereniging in Hoogland hebben we de fiets weer tiptop in orde gemaakt. Ieder onderdeel is nagekeken en -waar nodig- gerepareerd. We hebben ook nieuwe accu’s aangeschaft. Alles is klaar voor een onbekommerd tochtje. Iedereen mag de fiets komen huren, al moet er wel tenminste één volwassene meegaan. Op onze website staan de spelregels.”

Bepaal zelf wat je wilt

De duofiets is een driewieltandem waarbij de gebruikers náást elkaar zitten. Eén persoon stuurt, beiden kunnen trappen. De twee personen hebben alle twee goed zicht en kunnen makkelijk met elkaar praten door de zitposities naast elkaar. De zittingen zijn eenvoudig -met een hendel- op de gewenste afstand in te stellen. Via de schakelbare vrijloop kun je bepalen of de bijrijder (eventueel verplicht) mee trapt. Je kunt dus samen bepalen hoe je fietst.

De duofiets is ook per uur te huur (€3,75). Dat is handig als je even bij iemand op bezoek wilt, of boodschappen wilt gaan doen.

Bekijk een video over het gebruik van een duofiets.