Hoogland krijgt een nieuw zwembad. Dat komt op een nieuwe, nog te bepalen locatie en vervangt het oude bad aan de Sportlaan. Dat besloot de gemeenteraad van Amersfoort op dinsdag 9 mei 2023. Op een later moment besluit de raad waar het bad komt. Vier voorkeursplekken in Hoogland zijn nu in onderzoek. 

Aldus het Nieuws van de Gemeente Amersfoort in de ‘Stadsberichten’ van vandaag. We citeren hierna het vervolg van dit bericht.

Iets groter
Het nieuwe zwembad is straks iets groter dan het huidige zwembad en biedt volop mogelijkheden voor zwemlessen, baantjes trekken en verenigingen. Ook kijken we nog of rekreatief zwemmen een plek kan krijgen.

Oude bad is op
Wethouder Ben van Koningsveld (Sport en bewegen): “Het zwembad in Hoogland is ontzettend belangrijk voor de sport en beweging van veel kinderen en volwassenen in de buurt. Iedereen kon zien, dat het oude pand zo goed als ‘op’ is. Daarom is het belangrijk dat de hele gemeenteraad het eens is over het nieuwe bad. Dat komt op een nieuwe plek, zodat mensen ook tijdens de bouw kunnen zwemmen in het oude bad’.