Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van winkelcentrum Kraailandhof is definitief. Afgelopen week werd een voorlichtingsbijeenkomst gehouden, waarin aanwezigen geïnformeerd werden over de locatie van noodwinkels tijdens de bouw.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 23 juni werd een presentatie gegeven over de locatie van de noodwinkels tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum. In tegenstelling tot eerdere berichten komt de noodwinkel van de Albert Heijn niet op het plein. De ruimte is hiervoor volgens de gemeente en de initiatiefnemer te beperkt. Vandaar dat besloten is om de tijdelijke AH-winkel te plaatsen op het grasveld achter sporthal De Bieshaar. De toegang tot de supermarkt zal aan de zijde van de Kraailandhof komen, zodat de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt blijft. Er zal nog overleg plaatsvinden met omwonenden over de vraag of de Breelandhof afgesloten moet worden voor autoverkeer.

De andere winkels (Bloemenhuis Van Dijk, Top1Toys, etcetera) worden tijdelijk gevestigd in een noodgebouw op de Zevenhuizerstraat 81. De warenmarkt staat, net als nu, op het plein van de Kraailandhof. Op de rand van het plein zal waarschijnlijk ruimte voor parkeren ingeruimd moeten worden, omdat er elders op het plein i.v.m. de bouwwerkzaamheden parkeerplaatsen verloren zullen gaan.

Na de presentatie konden de aanwezigen vragen stellen aan de leden van het Projectteam en aanwezige ambtenaren. Potentiële kopers van de nieuwe appartementen, die boven de AH gebouwd worden, konden hun interesse aan de makelaar en aan initiatiefnemer de heer Köhler (eigenaar van de AH) kenbaar maken.

De bedoeling is dat de bouw van het nieuwe winkelcentrum begin 2011 start. De startdatum is afhankelijk van de verkoop van de appartementen. Het merendeel zal verkocht moeten zijn, voordat men gaat bouwen. Naar schatting gaat de bouw anderhalf jaar duren.

Tekst: Lutske Bonsma.