De plaatsing van de verkeerslichten voor fietsers bij het kruispunt Van Boetzelaerlaan/Bunschoterstraat (N199), waarmee vandaag zou worden begonnen, is opnieuw uitgesteld. De door de provincie gecontracteerde aannemer voor de boringen, krijgt -door de uitloop van andere werkzaamheden- de booropstelling niet beschikbaar. Dat laat de Provincie Utrecht weten aan de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland. De provincie is verantwoordelijk voor de aanleg van de verkeerslichten.

Vanaf 15 april

“Zoals het nu lijkt worden de werkzaamheden uitgesteld naar week 16 en 17 (15 t/m 26 april). Er is geprobeerd de werkzaamheden alsnog te versnellen maar dit bleek echt niet mogelijk”, aldus de Provincie.

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) heeft regelmatig aangedrongen op snelle plaatsing van de lichten in verband met de steeds gevaarlijker wordende verkeerssituatie.

Geen goede afstemming

Al eerder heeft de provincie de werkzaamheden niet tijdig gerealiseerd. Dat kwam omdat het werk aan dit deel van het fietspad van de Doorfietsroute niet goed was afgestemd met de werkzaamheden die aan de verkeersregelinstallatie (VRI) hadden moeten gebeuren.

Officiële opening

De volledige Doorfietsroute (F199) Amersfoort-Bunschoten wordt op donderdag 16 mei 2024 om 17.00 uur door de provincie Utrecht officieel geopend.


Lees ook:

*  Verkeerslichten fietsers op kruispunt Van Boetzelaerlaan/N199 over drie weken in werking.

* Kruispunt Van Boetzelaerlaan/N199 voor 4 weken afgesloten.