De verkeerslichten voor fietsers op het gevaarlijke kruispunt van de Van Boetzelaerlaan met de Bunschoterstraat (N199) worden over ongeveer drie weken geplaatst en in werking gesteld.

Laatste nieuws onderaan deze pagina.

Dat is de verwachting van de provincie Utrecht, die verantwoordelijk is voor de aanleg van de verkeerslichten. Het kruispunt is nu nog voor fietsers gesloten. De fietsers moeten een omwegroute volgen, maar in de praktijk gebeurt dit steeds minder. Hierdoor ontstaan zeer gevaarlijke situaties op het kruispunt.

Niet goed afgestemd

De provincie meldt ons hierover het volgende.

“Er zijn al meerdere vragen binnengekomen over de verkeersregelinstallatie (=VRI) op de Van Boetzelaerlaan/N199. Het blijkt dat de werkzaamheden aan de Doorfietsroute niet helemaal goed zijn afgestemd met de werkzaamheden die aan de verkeersregelinstallatie hadden moeten gebeuren. Daardoor moeten aanvullende boringen plaatsvinden onder het asfalt, waarvoor weer vergunningen moesten worden aangevraagd. Die vergunningaanvraag loopt momenteel”.

Ongeveer drie weken

De provincie zit er duidelijk mee omhoog.

“Er wordt alles aan gedaan om dit traject zo snel mogelijk te doorlopen. De werkzaamheden aan het buitenwerk van de VRI-installatie zijn inmiddels volledig voorbereid en wachten op de verdere uitvoering. Zodra de vergunningen rond zijn, gaat de aannemer aan de slag om het VRI-deel te realiseren. Naar verwachting zal dit nog ongeveer drie weken duren”.

Laatste Nieuws: Maandag 25 maart 2024, meldt de provincie Utrecht ons het volgende:

“Ondanks dat er veel klachten binnenkomen over het kruispunt Van Boetzelaerlaan-N199 is het helaas niet mogelijk om de werkzaamheden vóór de Pasen te starten. Zoals eerder gemeld zullen de werkzaamheden de week na de Pasen worden uitgevoerd en afgerond.”