De asfaltering van de doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten is voor een belangrijk deel gerealiseerd. Maandag 29 januari starten de werkzaamheden aan de gevaarlijke oversteek bij het kruispunt Van Boetzelaerlaan/N199. Het kruispunt is gedurende 4 weken afgesloten, ook in de avond en weekenden, wanneer er niet daadwerkelijk gewerkt wordt*. De werkzaamheden zelf vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur. Als het weer meezit, is het project op vrijdag 23 februari afgerond.

Bereikbaarheid Hoogland

De provincie heeft besloten dat op het kruispunt een separate fietsoversteek met verkeerslichtinstallaties aangelegd gaat worden. De aanleg ervan betekent voor ons dorp het volgende:

Gemotoriseerd verkeer: Hoogland blijft op voornoemde data en tijden alleen bereikbaar vanaf de Maatweg via de Hamseweg of vanaf de Rondweg Noord via de Zevenhuizerstraat. Er staan omleidingsborden. 

Fietsers/voetgangers: Fietsers op de Bunschoterstraat worden omgeleid over het Venterspad, het fietspad achter de huizen aan de Tolick; fietsers op de Van Boetzelaerlaan worden omgeleid via De Bik. 

Bewoners en bedrijven: Deze blijven te allen tijde bereikbaar. 

Carnavalsoptocht : het is niet mogelijk om in het carnavalsweekend gebruik te maken van de kruising. Aan- en afvoer van de carnavalswagens is mogelijk via de Zevenhuizerstraat en de Hamseweg (zie hierboven).

Zorgen over gevaarlijk kruispunt

De fietsoversteek bij de Van Boetzelaerlaan/N199 is in de fietsroute een zeer gevaarlijk kruispunt. Hier vonden in het verleden regelmatig ongelukken plaats. De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) heeft daarover al regelmatig haar zorgen uitgesproken.

Ook bij de komende aanleg van de oversteek verdient de veiligheid van deze oversteek en bij de tijdelijke afsluiting de veiligheid en doorstroming op de twee overblijvende toegangswegen extra aandacht, aldus de VDH.


  • Strukton heeft deze zin op 27-01-2024 aangepast. Een eerder bericht riep (te)veel vragen om verduidelijking op.