Arie Spruijt, de wijkagent van Hoogland, gaat op 1 juni 2024 met pensioen. Hij is dan ruim 40 jaar werkzaam geweest bij de politie, waarvan 19 jaar in het dorp. Er is nog geen opvolger bekend.

De VDH sprak in augustus 2022 uitgebreid met Arie Spruijt. Hij zei toen al:

“Het jubileum van 20 jaar in Hoogland ga ik niet volmaken hoor. In 2024 ga ik met pensioen. Een beetje jammer is dat wel, maar ach, twintig is maar een getal. Sinds de jaren ’80 ben ik bij de politie en de laatste 17 jaar hier als wijkagent. Ik heb een fantastische tijd gehad. Politiewerk is het mooiste wat er is, én Hoogland is een heerlijk dorp. Ik kijk terug op een prachtige tijd.”

Er is geen afscheidsreceptie gepland. De VDH wil Arie Spruijt vanaf deze plaats graag bedanken voor zijn inzet.

Getuigen gezocht

Het werk van de politie in Hoogland is belangrijk, en ook nodig, nu ons dorp recent is opgeschrikt door een overval op de Komhoeklaan. In de nacht van donderdag 7 maart, werd een 53-jarige vrouw omstreeks 01:20 uur op de Komhoeklaan overvallen met een steekvoorwerp. De vrouw liep enkele verwondingen op, maar wist uiteindelijk zelf de politie te bellen. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politiek zoekt nog steeds getuigen, tips en beeldopnames.


Lees ook
* Wijkagent Arie Spruijt: “Ik wil me ergens langer in kunnen vastbijten”. (uit 2022):
* Een gesprek met de wijkagent. (uit 2005)

Link
* Arie Spruijt op politie.nl.