De asfaltering van de doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten langs de Bunschoterstraat in Hoogland is zo goed als klaar. De laatste fase heeft wel tot gevaarlijke situaties geleid, onder meer bij de kruisingen met de Van Boetzelaerlaan en de Hamseweg.

De verkeersdruk is juist de laatste tijd erg hoog, omdat in de benedenverdieping van het voormalige Formido aan de Hamseweg sinds een paar weken een Corona-vaccinatiecentrum voor geheel Amersfoort is ingericht. Dit leidt regelmatig tot zeer onoverzichtelijke situaties.

Inmiddels is de volgende fase van het plan ingegaan voor het deel van de oversteek naar de Maatweg tot en met De Schans. Een groot deel van het bestaande fietspad wordt verwijderd, geasfalteerd en opnieuw bestraat. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot donderdag 26 oktober. Download de Strukton bouwapp en blijf zo op de hoogte van de exacte werkzaamheden en de gefaseerde planning!

Meer fiets- en wandelmogelijkheden

Het is op vele manieren mogelijk om Hoogland per fiets of wandelend (nog) beter te leren kennen. Er is recent weer een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen. We zetten ze hierna op een rijtje.

* Jan Boerenfluitjes Route Hoogland en Hoogland-West op 16 oktober 2023

Op maandag 16 oktober organiseert de Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen Amersfoort (SRO) een fietstocht voor senioren (60+) door Hoogland en Hoogland-West. Er wordt gestart tussen 10.00 en 11.00 uur bij Dorpshuis de Neng. De route van 15 km is begeleid. Onderweg wordt gestopt bij verschillende locaties. Aan het eind gaan de deelnemers pannenkoeken eten bij de Neng. Kosten zijn 2.50 per deelnemer. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: seniorensport@sro.nl  

De fietsroute is -met als startpunt het Winkelcentrum Kraailandhof-  ook te vinden op de website van de Jan Boerenfluitjesroute.

* Tweewekelijks fietsen op vrijdag o.l.v. Paul Korting

Tweewekelijks op vrijdag kunt u gratis deelnemen aan een fietstocht van ongeveer 25 km voor senioren (60+) onder leiding van Paul Korting. Vertrek vanuit de Neng om 10 uur. Onderweg of na afloop wordt er een kopje koffie/thee in de Neng gedronken De toekomstige data voor deze activiteit zijn: vrijdag 13 oktober 2023, vrijdag 27 oktober 2023, vrijdag 10 november 2023, vrijdag 24 november 2023, vrijdag 8 december 2023 en vrijdag 22 december 2023. Nadere informatie: pkorting@hetnet.nln

* Herfst Kabouterwandeling tot 21 december

Op Landgoed Schothorst is er tot en met 20 december een speciale activiteit voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar: de Herfst Kabouterwandeling. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang. Onderweg is er voor de kinderen en hun begeleiders van alles te zien en te doen. En wie weet kom je een kabouter tegen? De wandeling begint bij de voordeur van Het Groene Huis. In de groene kist vindt u een beschrijving van de wandelroute met alle opdrachten. Nadere informatie: cnme@amersfoort.nl 

* Twee wandelingen door de randen van Park Schothorst

Vanaf 15 oktober starten vanuit het Groene Huis twee beschreven wandelingen door Park Schothorst. Iedere wandeling is vier kilometer lang en geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

De ene wandeling loopt door het groen aan de Hooglandse zijde. De wandeling voert langs bijzondere kunstwerken en de landschapsstijl en -elementen die nog herinneren aan de rijke Hooglandse geschiedenis van het park.

De andere route loopt door het groen langs de randen van de woonwijken Schothorst, Zielhorst en Kattenbroek. De boekjes, met daarin de route én achtergrondinformatie, zijn gratis af te halen bij de balie van het Groene Huis. De wandelingen kunnen uiteraard ook gecombineerd worden tot een route van 8 km.

* Tweewekelijkse wandeling op maandagmorgen o.l.v. Paul Korting

Tweewekelijks op maandag van 10:00-11:15 uur kunt u deelnemen aan een wandeling van ongeveer 5 km onder leiding van Paul Korting. Vertrekken vanuit de Neng. Na afloop wordt hier ook een kopje koffie of thee gedronken. De komende data voor deze activiteit zijn: maandag 16 oktober 2023, maandag 30 oktober 2023, maandag 13 november 2023, maandag 27 november 2023, maandag 11 december 2023. Nadere informatie: pkorting@hetnet.nl 

* Bomenroute en Landschapspad Hoogland-West

Begin dit jaar hebben we als VDH aandacht gevraagd voor twee routes van de Flora- en Faunagroep Hoogland-West. Dit team zet zich al jaren in voor het behoud van dit unieke stuk buitengebied, dat intensief wordt gebruikt door wandelaars en fietsers. Dat doet de groep door voorlichting te geven én door met vrijwilligers te helpen met het knotten van wilgen en het onderhouden van de houtwallen. De groep heeft twee brochures uitgebracht over deze mooie wandelroute. U kunt ze op deze website downloaden.