LET OP: Kijk onderaan deze pagina voor het laatste nieuws!

De werkzaamheden aan de oversteek van de Doorfietsroute bij het kruispunt Van Boetzelaerlaan/Bunschoterstraat (N199) kunnen -als het natte weer niet verder tegenwerkt- dinsdag 27 februari beëindigd zijn. Het kruispunt is vanaf dat moment weer voor alle verkeer beschikbaar. Op het kruispunt is dan een separate fietsoversteek met verkeerslichtinstallaties aangelegd.

Regen verhindert asfaltering en belijning

De heropening was oorspronkelijk aanstaand weekend voorzien, maar het natte weer zorgt voor vertraging. Strukton meldt ons hierover vandaag:

“Momenteel verlopen de werkzaamheden volgens planning, maar we hebben vandaag overleg gehad met het team dat verantwoordelijk is voor het asfalteren. Helaas wordt er voor donderdag een aanzienlijke hoeveelheid regen voorspeld, wat het onmogelijk maakt om op die dag te asfalteren. Dit betekent dat de asfalteringswerkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag. Als gevolg hiervan zal ook het aanbrengen van de belijning (de witte lijnen en pijlen op het nieuwe asfalt) worden uitgesteld. Naar verwachting kan dit pas op maandag 26 februari plaatsvinden”.

Excuus voor vertraging

Strukton concludeert vervolgens:

“Dit betekent dat de kruising pas op dinsdag 27 februari open kan gaan voor gebruik. We begrijpen dat dit voor sommige van de bewoners van Hoogland teleurstellend nieuws is en bieden hiervoor onze excuses aan. Helaas zijn deze onverwachte weersomstandigheden buiten onze controle en we doen ons best om de vertraging tot een minimum te beperken”.

Traject van 9 kilometer

De volledige Doorfietsroute, waarvan het kruispunt deel uit maakt, loopt van Bunschoten naar Amersfoort en vice versa. Het traject is zo’n 9 kilometer lang en ligt voor een groot deel langs de N199. De route start in Bunschoten en loopt langs de N199 naar Hoogland en via de westzijde van de Maatweg, Ringweg-Koppel, de Hooglandseweg-Noord naar de hoek van Keerkring-Meridiaan in Amersfoort. De doorfietsroute heeft daarom het nummer F199 gekregen.

De provincie heeft eerder besloten dat op het kruispunt Van Boetzelaerlaan/Bunschoterstraat een separate fietsoversteek met verkeerslichtinstallaties aangelegd moet worden. Deze wordt dus de komende week gerealiseerd.

Laatste nieuws: 23-2-2024:
Vandaag ontvingen we de bevestiging van Strukton, dat de verkeerslichtinstallatie voor de fietsoversteek later dan dinsdag in werking gesteld wordt.


Meer informatie
* Voor alle actuele informatie rond de Doorfietsrroute kunt u ook de Bouwapp van Strukton raadplegen.