Muziekvereniging Sint Caecilia heeft tijdens het drukbezochte Nieuwjaarsconcert van afgelopen zaterdagavond een nieuwe activiteit geïntroduceerd. De vereniging nodigt muziekliefhebbers uit -onder de titel “Nieuw Talent Orkest Hoogland e.o.”- om zelf een blaas- of slagwerkinstrument te komen bespelen. Muzikale ervaring is niet vereist, wél interesse. U krijgt van de vereniging een instrument te leen!

Verschillende bezoekers van het Nieuwjaarsconcert hebben ter plaats hun interesse kenbaar gemaakt. Ze ontvingen vandaag via een e-mailbericht de volgende informatie over de opzet.

Tien repetities

Het Nieuw Talent Orkest Hoogland e.o. is een uniek muziekproject voor volwassenen. U ervaart tijdens tien repetitiemiddagen hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. De eerste repetitie is op zondag 3 maart om 16.00 uur in ’t Driespan in Hoogland. Dit belooft een bijzondere middag te worden onder muzikale leiding van Guus Pieksma, initiatiefnemer van Nij Talint Orkest uit Sneek. De volgende repetities vinden plaats op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.

Plezier staat voorop

U hebt geen muzikale ervaring nodig, of kennis van het notenschrift. De repetities duren twee uur en vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze. Het plezier staat voorop. Het project sluit af met een feestelijk concert.

Doe ook mee!

Sint Caecilia zorgt voor een instrument. Misschien weet u al welk instrument u wilt bespelen en anders krijgt u daarover advies. Op 4 februari, tijdens Gluren bij de Buren kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur in ’t Driespan verschillende instrumenten uitproberen. Of u krijgt tijdens de eerste repetitie advies over de beschikbare instrumenten. Verder krijgt u een complete orkestmap.

Wat u moet weten

Startdatum: zondag 3 maart 2024, 16.00-18.00 uur
Vervolg: iedere week op de zondagmiddag
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: ’t Driespan, Sportlaan 28 in Hoogland
Kosten: €75,- per persoon voor het hele project


* Kijk voor meer informatie en aanmelden op Nieuw Talent Orkest – Sint Caecilia.