Wie kent muziekvereniging Sint Caecilia niet? Bij bijna alle gebeurtenissen in Hoogland is de vereniging op enige wijze betrokken. Of met het Fanfareorkest, of met de Slagwerkgroep, of met het Opleidingsorkest. Daarbij past ook het Nieuwjaarsconcert dat ze op 13 januari geven.

Optredens, concerten en serenades

Sint Caecilia telt ongeveer 100 actieve leden en is geworteld in de Hooglandse samenleving. In 1928 zijn ze opgericht. In die afgelopen 96 jaar is de vereniging uitgegroeid tot een bruisende club, met veel jonge leden, maar ook de ouderen zijn goed vertegenwoordigd.

Het Fanfareorkest en de Slagwerkgroep verzorgen regelmatig optredens op straat en geven concerten en serenades bij jubilea. Daarnaast heeft de vereniging een groot Opleidingsorkest dat zelfstandig optreedt. Alle repetities vinden plaats in het eigen clubgebouw ‘t Driespan aan de Sportlaan 28 in Hoogland.

Nieuwjaarsconcert Sint Caecilia

Op zaterdag 13 januari van 20.00 tot 22.00 uur geeft het Fanfareorkest een (gratis) Nieuwjaarsconcert in de Sint Martinuskerk aan de Kerklaan 22. Het orkest onder leiding van Aart-Jan Ponstein bestaat uit saxofoons, trompetten, bugels, hoorns, trombones, euphoniums, bassen en slagwerk.


Ook interessant
* Bekijk de activiteitenagenda van de VDH.