Wethouder Tyas Bijlholt heeft donderdag 11 januari 2024 een bezoek gebracht aan de Hamseweg in Hoogland. Hij kwam met een uitgebreide delegatie kijken naar de verkeerssituatie ter hoogte van Groot Weede, vlakbij de Schothorsterlaan en de nieuwe bushalte. Het is al langere tijd bekend dat de veiligheid op deze plek te wensen overlaat.

Bijlholt brengt werkbezoek aan HamsewegOp het gemeentehuis zijn meerdere klachten binnengekomen over het punt waar het fietspad uitkomt op de Hamseweg. Begin november vond daar een ongeluk plaats met dodelijke afloop. Een 86-jarige vrouw raakte met haar fiets een passerende auto met aanhanger.

Verkeersregels genegeerd

Op hetzelfde punt maken veel fietsers een schuine oversteek van de Hamseweg richting het fietspad langs het evenemententerrein. Ook dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties.

De delegatie van Tyas Bijlholt bestond uit twee ambtenaren, twee raadsleden, een afvaardiging van de Fietsersbond, enkele buurtbewoners en een bestuurslid van de VDH.

Beraad op mogelijke aanpassingen

De wethouder beraadt zich op eventuele maatregelen om de verkeerssituatie te verbeteren. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat veel fietsers zich niet of nauwelijks aan de ter plekke geldende verkeersregels houden.