Hoogland kent jaarlijks een uitzonderlijk groot aantal publieksevenementen. Sommige activiteiten hebben een impact tot in de wijde omgeving. De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland heeft de festiviteiten en herdenkingen voor 2024 alvast op een rijtje gezet. 

Fier op alle organisatoren

We herinneren ons nog goed de recente, elfde editie van Hooglandse Wintersferen. De oergezellige en goedbezochte kerstmarkt was een daverend succes.

De komende Carnavalsoptocht in februari 2024 -de grootste van Midden-Nederland!- kondigt zich ook alweer aan. En wat te denken van de activiteiten van onze actieve jongerenvereniging JOHO!.

Hoogland kent een blaaskapellenfestival Dweilland, een kermis en optredens van Circus Renz. We vieren Koningsdag en herdenken op 4 mei onze gevallenen. De Avondvierdaagse is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis voor jong en oud. Breng ook eens een bezoek aan ons geweldige, meerdaagse Dorpsfeest, ook weer komende september! Kortom, volop redenen om fier, oftewel groos, te zijn op onze organisaties en verenigingen, die dit allemaal mogelijk maken!

2024: bijzonder jaar

2024 is een bijzonder jaar, want een aantal organisaties in Hoogland bestaat dan 50 jaar. Het is bovendien 50 jaar geleden, dat onze gemeente Hoogland werd geannexeerd door de gemeente Amersfoort.

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) werd als vervolg op de Dorpsraad Hoogland in 1984 opgericht om de belangen van ons dorp te behartigen. De VDH viert daarom komend jaar het 40-jarig bestaan. Met de reguliere ledenvergadering op woensdagavond 24 april en met een Hooglandse Borrel op vrijdagavond 24 mei: van 16.30 – 19.00 uur in Concordia. We zijn ook best een beetje groos/fier op de uitspraak in de Amersfoortse Courant (10-8-2023), die ons als VDH ‘met stip de belangrijkste spreekbuis van het dorp‘ noemt.

Activiteitenkalender

Alle komende – meer grootschalige – activiteiten in 2024 hebben we voor u op een rijtje gezet in onze speciale rubriek ‘Activiteiten’,  zodat u ze alvast kunt noteren in uw agenda van 2024.