De GGD-priklocatie in de voormalige Formido aan de Hamseweg 2 sluit op zaterdag 16 december 2023. Daarmee eindigt een belangrijk deel van de verkeerschaos, die de laatste weken vaak zichtbaar was op dit deel van de Hamseweg.

GGD-priklocatie komt uit de lucht vallen

De tijdelijke priklocatie van de GGD regio Utrecht kwam enige tijd geleden voor bijna iedereen plotseling uit de lucht vallen. Zeker ook voor de leden van de fitnessclub Easy Active Hoogland. Het bedrijf huurt de eerste en tweede verdieping. In één weekend werd de benedenverdieping omgebouwd tot een locatie waar vooral mensen van 60 jaar en ouder een nieuwe Coronaprik kunnen gaan halen. Of er toen al sprake was van een toegekende omgevingsvergunning is onduidelijk. Publicatie van de aanvraag -met de mogelijkheid tot een bezwaar- werd pas na opening van de locatie door de gemeente gepubliceerd.

Zeer gevaarlijk

De GGD-priklocatie leverde zeer gevaarlijke situaties op voor fietsers, voetgangers en ook voor de aankomende en vertrekkende auto’s. Bij het gebouw is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen met slechts één in- en uitrit beschikbaar. Het ligt vlakbij de drukke rotonde van de Hamseweg met de Zevenhuizerstraat. Bezoekers, die slecht ter been zijn, moeten bij de locatie uitstappen en kunnen soms ook ter plekke geen parkeerplek vinden. Ze worden zonder nader advies verder de Hamseweg opgestuurd, waar niets geregeld is voor aanvullende parkeergelegenheid. Chaotische verkeerssituaties waren het gevolg.

Opluchting

Voor omwonenden is het een grote opluchting, dat de priklocatie op 16 december wordt gesloten.


Lees ook:
* Gevaarlijke punten op Hamseweg ‘op korte termijn’ aangepakt.

* Verslag zesde rondetafelgesprek Vereniging Dorpsbelangen Hoogland over o.a. de verkeersdrukte.