Op 15 december om 15.00 uur is in de Bibliotheek Hoogland een gratis lezing over Hoogland in de 19e en begin 20e eeuw. Hoe zag Hoogland er in die tijd  uit? Aan de hand van kaarten, afbeeldingen, foto’s en veel verhalen wordt een indruk gegeven van de Hooglandse samenleving van weleer. Op de foto hierboven staat het huidige café/restaurant De Noot.

Oude verhalen

De voordracht gaat over de tijd dat de eerste verharde weg werd aangelegd, cholera veel slachtoffers maakte, de schoolmeester in z’n eentje voor 190 kinderen stond en de plaatselijke geneesheer al zijn huisbezoeken lopend aflegde.

Ruud Hopster, bestuurslid van de Historische Kring Hoogland, is geboren en getogen in Hoogland. Hij schreef meerdere boeken over de geschiedenis van het dorp. In de Bibliotheek Hoogland geeft hij een lezing over Hoogland in de 19e en begin 20e eeuw. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via de bibliotheek.

Over Ruud Hopster

Ruud Hopster is 30 jaar docent economie geweest en sinds zijn pensioen bestuurslid van de Historische Kring Hoogland. Hij schreef onder andere ‘Waar gebeurd – Verhalen uit Hoogland in de 19e eeuw’ en ‘Buiten de stad is niks – Het verdwenen en vergeten leven en landschap in Hoogland-Zuidoost’.


Praktische informatie:

Datum: 15 december
Tijd: 15.00–16.30 uur
Locatie: de Bibliotheek in Hoogland
Kosten: gratis, aanmelden via de bibliotheek