Van de ruim 6200 benodigde handtekeningen voor een referendum over de nieuwe parkeerplannen in Amersfoort zijn er zo’n 4500 binnen. In circa dertig winkels kunnen Amersfoorters een krabbel zetten. Bij de Gall & Gall in Hoogland loopt het storm, ziet eigenaar Marco Voet. ,,Dat je midden in de stad moet betalen voor parkeren, snap ik. Maar hier…”¬†

Bovenstaande tekst komt uit een artikel van de Amersfoortse Courant. Hierin wordt aangegeven dat vooral in Hoogland, Nieuwland, Vathorst, Euterperplein en het Neptunusplein veel weerstand is tegen het plan van de gemeente overal betaald parkeren in te voeren.

Om een referendum over dit plan af te dwingen zijn tenminste 6200 fysieke handtekeningen nodig, die op 16 augustus binnen moeten zijn. Een race tegen de klok, want de initiatiefnemers zitten op ca 4500. Er moeten dus nog heel wat handtekeningen gezet worden.

In bijgaand artikel kunt lezen waar u kunt tekenen!

202307 ‘In Hoogland is betaald parkeren echt niet nodig’