Op dinsdagavond 10 juli dromden veel Hooglanders samen in Dorpshuis De Neng. De gemeente Amersfoort hield daar een informatieavond over de toekomstige reconstructie van de Zevenhuizerstaat. Het eerste deel van de doorgangsweg is een aantal jaren geleden al aan de buurt geweest, nu is het deel van de rotonde tot aan de kruising bij de Esdoornlaan aan de buurt.

Het rioolstelsel moet vervangen worden en daarom zal de gemeente ook dit deel van een gescheiden rioolstelsel voorzien. Bij een gescheiden rioolstelsel wordt het afvalwater en het regenwater van elkaar gescheiden afgevoerd. Daardoor hoeft er minder water worden gezuiverd.

Evenzo belangrijk – vinden de bezoekers – is dat er nu een kans is de weg te gaan herinrichten. Vooral vermeend sluipverkeer, de drukte op sommige tijden en de snelheid zijn het onderwerp van gesprek bij de diverse groepjes die zich rond te tafels vormen. Idee├źn worden op flappen geschreven en er bestat de mogelijkheid om mee te doen in een werkgroep.

De VDH zal zich hiervoor uiteraard aanmelden en via de website en digitale nieuwsbrieven houden we u op de hoogte.

Overigens, het is nu de tijd van planvorming, de feitelijke werkzaamheden zullen niet eerder dan eind 2019 gaan plaatsvinden.