De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland vindt het voorstel van het college om een onbemand tankstation naast de te ontwikkelen woningen aan de Laan van Duurzaamheid onzinnig en gevaarlijk.

Een tankstation dat onbemand is, trekt 24 uur per dag auto’s aan die daar gaan tanken. Dat betekent geluidsoverlast van optrekkende auto’s met de uitstoot die daar bij hoort: lawaai en stank. En dat naast een ‘droomwoonwijk’ die gasloos moet worden. Een vooruitstrevende stap die teniet gedaan wordt door dat benzinestation. Onzinnig dus.

Daarnaast is de afslag op de Rondweg-Noord naar Hoogland een gevaarlijke afslag. In de spits staan auto’s al niet meer stil op de afslagstrook, maar op de middelste rijbaan. Een auto die vanaf het tankstation naar Hoogland wil, moet dus door die rij heen proberen te schuiven. Dat kan niet anders dan ongelukken gaan veroorzaken. Een gevaarlijk plan dus.

Tenslotte zijn er in de omgeving meer dan genoeg benzinestations waar auto’s kunnen tanken. Aan beide kanten van de A1, aan beide kanten van de Bunschoterstraat en nog eentje op de Rondweg-Noord  én eentje in Hoogland zelf. Een zevende tankstation zou mooi zijn als daar uitsluitend een laadstation voor elektrische auto’s zou komen. Dat zou bijdragen aan de CO2-doelstellingen van dit college. Dit plan niet dus!