Burgemeester Lucas Bolsius en wijkwethouder Sebastiaan van ’t Erve maakten op uitnodiging van de VDH tijdens een fietstocht (nader) kennis met Hoogland.

De nieuwe burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en wijkwethouder Sebastiaan van ’t Erve gingen in op een uitnodiging van het VDH-bestuur om tijdens een fietstocht (nader) kennis te maken met Hoogland en Hoogland-West.

Na een korte kennismaking bij De Faam ging het gezelschap op vrijdagmiddag 24 september op pad. De eerste stop was bij de Inham, waar André Brundel een toelichting gaf over de verkeersproblematiek op de Hamseweg. Vervolgens fietsten we via de Van Boetzelaerlaan naar Hoogland-West. Langs café ’t Hoekje, de kapel, de fietsbrug in de verte naar de boerderij van Wim van den Heuvel, waar een aantal dames bezig was met de versierselen die de Martinuskerk volgend weekend tijdens het oogstdankfeest opluisteren. Daarna ging het gezelschap naar Gerard Kok, wiens huis door de golfbaan aan de Bunschoterstraat omringd zal worden. De heer Kok verraste de burgemeester met een doosje verse eieren, die onder de snelbinders werden meegenomen. Via de Zevenhuizerstraat en een stukje Bieshaarlaan kwamen we bij het grasveld waar de noodwinkel van de Albert Heijn zal komen. Hier gaf de heer Nol Köhler een toelichting op zijn bouwplannen. Via de Esdoornlaan en de Engweg kwamen we op de Kerklaan, waar Cees van Loen van de Historische Kring Hoogland de burgemeester te woord stond. Bij het afscheid kregen burgemeester en wethouder een Hooglandse vlag uitgereikt. De burgemeester kon niet beloven dat hij die boven zijn bed zou hangen, maar hij beloofde er een mooie plek voor te zoeken.

Tekst: Lutske Bonsma.

711685276Opbezoekbijwimvandenheuvel

141130062Uitlegopdekerklaan