Op maandag 23 maart is er vanaf 15.30 uur een protestmars tegen de plaatsing van een UMTS-mast aan de Sportlaan. Het protest gaat vooraf aan een hoorzitting op het gemeentehuis, waarin het bezwaarschrift van de actiegroep Stop UMTS Hoogland wordt toegelicht.

Het bezwaarschrift tegen de komst van de UMTS-mast aan de Sportlaan is, samen met 365 handtekeningen, ingediend bij de gemeente Amersfoort. Kort geleden heeft de gemeente aan de advocaat van de actiegroep tegen de mast laten weten dat de hoorzitting – hét moment om het bezwaarschrift toe te lichten en kracht bij te zetten – plaatsvindt op maandag 23 maart a.s.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 16.00 tot 17.00 uur.

Het bezwaarschrift wordt toegelicht door J.P. Mossink, arts en Mr. F.A. Weijzen, advocaat. Deze bijeenkomst is de gelegenheid om het College van Burgemeester en Wethouders te laten zien dat veel Hooglanders fel tegen de komst van de UMTS-mast zijn.

De actiegroep Stop UMTS Hoogland organiseert voorafgaand aan de hoorzitting een demonstratieve optocht vanaf de Hof. Vanaf 15.30 uur verzamelt men op de Hof en loopt via de Langestraat, de Varkensmarkt en de Hellestraat naar het gemeentehuis, waar de hoorzitting bijgewoond wordt. De actiegroep Stop UMTS Hoogland roept iedereen op deel te nemen aan de demonstratie.