De elfde editie van de ‘Hooglandse Wintersferen’ komt er aan. Even leek het erop dat de editie van vorig jaar de laatste zou zijn. Een nieuw enthousiast team van 12 vrijwilligers staat echter klaar om het werk van het vorige team voort te zetten. De doorstart is vooral dankzij de inzet van de Stichting Vrienden van Martinus mogelijk geworden. Zij organiseerden de informatieavond, waaruit het nieuwe team is voortgekomen.

Hooglandse Wintersferen: ‘betoverend evenement’

Het nieuwe kernteam en bestuur zegt klaar te zijn om op vrijdag 15 december 2023 een ‘betoverend evenement’ neer te zetten. Het vindt plaats van 15.00–21.30 uur in de tuin van de Sint Martinuskerk. De tuin wordt omgetoverd tot een lichtjesparadijs. Er zijn weer talloze activiteiten.

“Verwacht een schitterende kerstmarkt waar je de mooiste cadeaus kunt vinden, kunstwerken die je hart verwarmen, spetterende optredens die je in de feeststemming brengen en een knus horecaplein waar je onder het genot van een warm drankje oude vrienden kunt ontmoeten en nieuwe kunt maken. En voor onze kleine bezoekers? Een wereld vol winterplezier wacht op jullie met allerlei leuke kinderactiviteiten!”

Aldus de aankondiging op de vernieuwde website. Een speciale activiteit waarvoor u zich nu al kunt opgeven, zijn de oliebollen, die op de website online besteld kunnen worden.

Grote belangstelling

Er bleek inmiddels een overweldigende belangstelling te bestaan voor de meer dan 45 kraampjes. Ook is er een geweldige steun van de vele lokale Hooglandse bedrijven, die het evenement sponseren.

Kerststallententoonstelling

Tegelijkertijd met de Hooglandse Wintersferen organiseert ‘Martinus Verbindt’ een speciale kerststallententoonstelling. U kunt deze tijdens het evenement in de nabije Sint Martinuskerk bezoeken.

Oecumenisch Kerstconcert

Twee dagen later, op zondag 17 december, vindt in dezelfde Sint Martinuskerk het jaarlijkse Oecumenisch Kerstconcert met Samenzang plaats. De uitvoerenden bij dit concert zijn muziekvereniging Sint Caecilia, het Kerstprojectkoor en pianiste Paula Bär-Giese. Naast de stukken die zij spelen en zingen én een verrassend Kerstverhaal, kunt u meezingen met bekende kerstliederen in de samenzang.

Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop kunt u elkaar ontmoeten achter in de kerk, bij een glaasje glühwein, limonade of warme chocolademelk. De kerk is om 18.30 uur open. Het concert wordt financieel gesteund door het Buurtbudget en de Vrienden van de Sint- Martinuskerk. Om helemaal uit de kosten te komen, wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Nadere informatie:
* Website Hooglandse Wintersferen.
*  Video: Een terugblik op de tiende Hooglandse Wintersferen 2022.