Het evenement ‘Hooglandse Wintersferen’ vindt op 16 december 2022 voor de laatste keer plaats. Er zijn te weinig vrijwilligers om de kwaliteit van het winterfeest te garanderen. Voorzitter Henk van Middelaar vindt het ontzettend jammer, maar ziet op korte termijn geen oplossing. Er zit volgens hem niets anders op dan deze zeer succesvolle festiviteit te beëindigen.

Hooglandse Wintersferen banner

Groeiend aantal bezoekers

Hooglandse Wintersferen is een jaarlijkse ontmoeting in en rondom de Martinuskerk. Het is overigens geen religieuze activiteit. De kerk faciliteert het evenement door het gebouw, de pastorie en het omliggende terrein ter beschikking te stellen.

De eerste editie van Hooglandse Wintersferen vindt plaats in 2013. Na twee jaar wordt duidelijk dat er in Hoogland veel belangstelling is voor dit soort bijeenkomsten met een markt, workshops, kunst, muziek, dans en horeca. De hele entourage zorgt voor gezelligheid en verbinding.

Stichting Hooglandse Wintersferen

In 2015 krijgt het evenement een officiëlere status. De Stichting Hooglandse Wintersferen wordt dan opgericht. Het aantal bezoekers blijft maar groeien. Net voordat corona in 2020 en 2021 roet in de Glühwein gooit, komen er ongeveer 4.500 bezoekers naar het festivalterrein.

Voorzitter Henk van Middelaar is trots op het resultaat. “’t Is een enorme klus. We zijn zo’n 9 maanden bezig met de voorbereiding. Het is heel veel werk voor iedereen die er bij betrokken is. En dan is het prachtig om te zien dat zoveel mensen plezier aan beleven.”

Nieuw: de kerststallenroute

Dit jaar introduceert de Stichting Martinus Verbindt op de dag van ‘Hooglandse Wintersferen’ voor het eerst een kerststallenroute. Het is de bedoeling om deze wandeling ieder jaar te organiseren, ook als ‘Hooglandse Wintersferen’ is gestopt.

De kerststallenroute begint op het feestterrein bij de Martinuskerk en loopt dan als volgt:

Oude Kerklaan – Leo’s Oord – richting ’t Laar – parallel aan Woudzoom – Struweelpad – Kastanjelaan – Meidoornpad – Plataanweg – Berkenlaan – Kerklaan – terug bij de Martinuskerk. U kunt de wandeling maken op 16 december 2022 tussen 15:00 en 20:00 uur.

Andere lokale kerst-/winteractiviteiten:
De Inham bij kaarslicht

Bovenste foto: ©Foto Moque