Een ongekend groot aantal Hooglanders was vanmiddag (Oudejaarsdag 2023) present bij de unieke herdenking van 50 jaar annexatie van Hoogland door de gemeente Amersfoort. De aanwezigen zagen een tot leven gewekte Prins Bernard een defilé afnemen van de veteranen van de voormalige Hooglandse Ondergrondse Strijdkrachten (HOS), het Radikaal Anti-Amersfoort Front (RAAF) en de SSOK (Stichting Schijt op de Kei). Deze verzetsgroepen deden verslag van hun activiteiten in het verleden.

De bijeenkomst werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Hooglandse volkslied. Na afloop werden bierviltjes uitgedeeld ter herinnering aan voornoemde drie strijdgroepen en aan deze speciale herdenking.

Bijgaand een beeldverslag van deze unieke gebeurtenis. Klik of tik op de afbeelding voor een grotere versie.
Foto’s: ©Gerard Oonk

Voor meer achtergrondinformatie:
* Unieke Herdenking van 50 jarige annexatie op komende Oudejaarsdag.