De organisatie van Gluren bij de Buren zoekt weer artiesten en locaties in Hoogland. De voorbereidingen voor de wintereditie van het populaire evenement zijn in volle gang. Creatief talent en gastlocaties kunnen zich tot en met 10 december aanmelden op de website van ‘Gluren bij de Buren’.

Wintereditie in Hoogland

Gluren bij de Buren logoGluren bij de Buren is een amateurkunstfestival dat in de zomer van 2023 in 44 gemeenten werd georganiseerd. Tijdens de komende wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd. Alle optredens duren 30 minuten, ze vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. 

Tijdens de wintereditie van Gluren bij de Buren kun je bij mensen thuis naar een optreden gaan kijken. Dit kan van alles zijn, van muziek tot theater en van dans tot poëzie. Het idee is dat je kennismaakt met talent uit de buurt en dat je tegelijkertijd de gezelligheid van een huiskamerconcert ondervindt.

Meet and greet

De setting intiem en gezellig. Je maakt als bezoeker echt deel uit van het optreden en krijgt de kans om de artiesten na afloop persoonlijk te spreken. Ook is het vaak mogelijk om na afloop een drankje te drinken met de andere bezoekers en de bewoners van het huis.

Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én met lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gluren bij de Buren is niet alleen leuk voor de bezoekers, maar ook voor de artiesten. Zij krijgen de kans om op te treden voor een nieuw publiek en hun talent te laten zien. Bovendien is het voor artiesten vaak lastig om een podium te vinden en om bekendheid te krijgen. Door mee te doen aan Gluren bij de Buren kunnen zij zichzelf op een laagdrempelige manier presenteren aan een nieuw publiek.


Wintereditie 2024 Gluren bij de Buren: zondag 4 februari
Aanmelden (acts en gastlocaties): t/m zondag 10 december 2023
Meer informatie: glurenbijdeburen.nl