De organisatie van Gluren bij de Buren zoekt weer locaties in Hoogland waar op zondag 2 juli de zomereditie van het populaire evenement kan plaatsvinden. Gastheren en -vrouwen kunnen zich tot en met 14 mei aanmelden op de website van ‘Gluren bij de Buren’.

Amateurkunst in Hoogland

Gluren bij de Buren logoGluren bij de Buren is een amateurkunstfestival dat in 2023 in 44 gemeenten wordt georganiseerd. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen en op terrassen. Alle optredens duren 30 minuten, ze vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. 

Tijdens Gluren bij de Buren kun je bij mensen thuis naar een optreden gaan kijken. Dit kan van alles zijn, van muziek tot theater en van dans tot poëzie. Het idee is dat je kennismaakt met talent uit de buurt en dat je tegelijkertijd de gezelligheid van een huiskamer- of tuinconcert ondervindt.

Meet and greet

De setting intiem en gezellig. Je maakt als bezoeker echt deel uit van het optreden en krijgt de kans om de artiesten na afloop persoonlijk te spreken. Ook is het vaak mogelijk om na afloop een drankje te drinken met de andere bezoekers en de bewoners van het huis.

Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én met lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gluren bij de Buren is niet alleen leuk voor de bezoekers, maar ook voor de artiesten. Zij krijgen de kans om op te treden voor een nieuw publiek en hun talent te laten zien. Bovendien is het voor artiesten vaak lastig om een podium te vinden en om bekendheid te krijgen. Door mee te doen aan Gluren bij de Buren kunnen zij zichzelf op een laagdrempelige manier presenteren aan een nieuw publiek.


Zomereditie 2023 Gluren bij de Buren: zondag 2 juli
Aanmelden (acts en gastlocaties): t/m zondag 14 mei
Meer informatie: glurenbijdeburen.nl