Na een intensieve voorbereiding is het vierdaagse Dorpsfeest Hoogland vanmorgen (donderdag 14 september 2023) spetterend begonnen met het 10-jarige jubileum van het Zomercarnaval.

De hoofdtent op de Dekzandrug van Park Schothorst was gevuld met enthousiaste feestgangers met een (verstandelijke) beperking, waarvan velen werden gebracht en gehaald door grote en kleinere bussen. Dit prachtige evenement werd in de vooravond gevolgd door het JOHO- beachvolleybaltoernooi, dat de acht velden volledig met teams bezet zag. Om acht uur was de 12th Night of Hoogland van muziekvereniging Sint Caecilia met de bekende sterren Jamai Loman en Shirma Rouse volledig uitverkocht.

B&W op bezoek bij opbouw

Dorpsfeest Hoogland 2023 spetterend van start. B&W op bezoek

B&W Amersfoort op bezoek bij de opbouw van het Dorpsfeest Hoogland. (foto: ©Dorpsfeest)

Een week lang is er gewerkt aan de opbouw van het feestterrein door professionals en talloze van de in totaal ongeveer 1.000 vrijwilligers, die tijdens de vier feestdagen actief zijn. Deze trouwe vrijwilligers zijn begonnen, toen de hoofdtent stond. Veel vrijwilligers hadden zelfs vrij genomen om mee te helpen aan de opbouw. Ze behoren tot de drijvende krachten achter de organisatie van het Dorpsfeest. Dat zijn verder de volgende organisaties: JOHO! (Jong Hoogland), de Stichting Paardensportdag, Paardensportvereniging De Eemruiters, muziekvereniging Sint Caecilia en Snel Verzet Hoogland.

De organisatie kan verder steunen op een groot aantal sponsoren, die vanavond voorafgaand aan de Night of Hoogland verrast werden met een hapje en een drankje. Het bijna voltallige College van Burgemeester en Wethouders van Amersfoort kwam gisteren al, op initiatief van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH), met eigen ogen het resultaat van al het vele opbouwwerk bewonderen.

De Night of Hoogland wordt traditioneel afgesloten met het uit volle borst meezingen van het Hooglands Volkslied!

Actieve jongerenorganisatie

Eerder in de maand, op 8 september, was er al een (uitverkochte) pre-party voor jongeren van 12 tot 16 jaar door JOHO! georganiseerd in Concordia. En op het Dorpsfeest zelf kondigt deze actieve jongerenorganisatie van Hoogland al weer nieuwe initiatieven aan:  een JOHO! FEST op 14 oktober 2023 in Concordia en volgend jaar een driedaags evenement op 14, 15 en 16 juni.

Feestavonden zeer goed bezocht

De feestavonden op het Dorpsfeest zijn altijd zeer goed bezocht en bijna altijd volledig uitverkocht. Dat geldt speciaal voor de avonden op vrijdagavond 15 september en zaterdagavond 16 september. Dat bleek ook dit jaar, toen de voorverkoop bij De Eemruiters aan de Engweg weer al uren van tevoren lange rijen wachtenden – met stoel! – opleverde. Deze twee avonden waren daarom direct al uitverkocht.

Blijf op de hoogte!
Wilt u voortdurend op de hoogte blijven van de gehouden en nog te houden evenementen op het Dorpsfeest? Kijk op de website en op de Facebookpagina van het Dorpsfeest. U vindt daar het programma van de komende dagen, maar ook een verslaggeving met uitgebreide foto’s en video’s van de diverse activiteiten.

Ook interessant:
* Dorpsfeest in september begint nu al volop te leven.