De Hooglandse zusjes Isa (11) en Sara (7) gaan armbandjes maken om geld in te zamelen voor medisch onderzoek. Hun moeder Wendy heeft de ziekte van Leber, een erfelijke oogziekte. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor verder onderzoek naar de aandoening. Op de website van het Oogfonds geven Isa en Sara uitleg.

Knutselen

“Onze hobby is knutselen. Onze moeder Wendy is zeer slechtziend. Zij heeft de ziekte van Leber. Mama motiveert ons altijd. Haar motto is: iets wat je niet kunt kun je misschien op een andere manier wel. Altijd eerst zelf iets proberen en lukt het niet, dan pas hulp vragen. Ze is ontzettend eigenwijs en wil altijd eerst alles zelf uitproberen. Soms lukt het en soms niet, maar wij zijn ontzettend trots op haar in alles wat ze doet en kan!”

Onderzoek

Kleurrijke armbandjes van kralen

foto: ©Oogfonds

“Nu wil mama samen met het Oogfonds onderzoek naar deze erfelijke oogziekte mogelijk maken. En dat kan! Het onderzoeksteam van het LUMC staat zelfs al klaar! Alleen geld ontbreekt nog. Om ook mee te helpen en om geld in te zamelen, zodat het onderzoek echt van start kan gaan maken wij armbandjes. Van elk armbandje dat wij verkopen gaat de helft naar het onderzoek voor de ziekte van Leber. Onze armbandjes zijn er in heel veel verschillende kleuren. We hebben kralen met en zonder bedeltjes. zoals sterretjes, hartjes en schelpjes.” 

Kosten armbandje

° armbandje zonder bedeltjes en/of schelpjes kosten € 2,-.
° armbandjes met bedeltjes en/of schelpjes kosten € 2,50.

Al duizend euro

De Stad Amersfoort meldt, dat de zusjes in anderhalve week al meer dan 1.000 Euro hebben opgehaald. Het gezin heeft ook een reeks andere acties opgezet om geld op te halen. Zo zamelen ze kleding in. En gedurende de maand juli gaat de totale opbrengst van statiegeldflessen bij Albert Heijn in Hoogland naar het oogonderzoek. Verder gaan ze tijdens het dorpsfeest in Hoogland in september hun armbandjes verkopen.