Wethouder Micheline Paffen-Zeenni brengt zaterdag 20 mei 2023 een bezoek aan Woongemeenschap Nieuw Wede aan de Schothorsterlaan. Het bezoek vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Europese ‘Gemeenschappelijk Wonen Dag’.

Iedereen is zaterdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur welkom op de Open Dag, die deze woongemeenschap voor ouderen dan organiseert. Tijdens een hapje en een drankje kunnen de bewoners hun ervaringen met u delen.

Actief, zelfstandig en saamhorig

Woongemeenschap Nieuw Wede bestaat sinds 1990 en is opgericht na een voorbereidingstijd van 5 jaar. In die periode werd de huisvesting gerealiseerd en is de eerste bewonersgroep gevormd. Binnen woongemeenschap Nieuw Wede zijn onder andere de volgende doelen geformuleerd: samenwonen op basis van gelijkwaardigheid en onderlinge solidariteit, zo lang mogelijk actief en zelfstandig blijven functioneren en een onderlinge band en saamhorigheid bevorderen.

Koop en huur

Het appartementencomplex ligt op de grens van Amersfoort en Hoogland, met het park Schothorst in de achtertuin. Nieuw Wede omvat 11 koopappartementen met 3 kamers en 25 sociale huurappartementen (van woningcorporatie Portaal), waarvan 20 met 3 kamers en 5 met 2 kamers. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte en een tuinkamer, waarin een logeerkamer met douche.

Buiten beschikken de bewoners over een grote tuin en een dakterras. In de gemeenschappelijke fietsenberging is een hoek ingericht als werkplaats en heeft iedere bewoner een bescheiden bergplek. In de 36 appartementen wonen zo’n 41 bewoners: vrouwen, mannen, alleenwonenden en (echt)paren. De leeftijd ligt tussen de 58 en 96 jaar.

Nieuw Wede: populaire plek

Nieuw Wede is als woongemeenschap voor ouderen een populaire plek om te wonen. Vanwege de grote belangstelling kun je je op dit moment niet aanmelden voor bewoning.