Op donderdagavond 4 mei om 20.00 uur is er een herdenking bij de gedenknaald in Hoogland alle oorlogsslachtoffers. Het comité 4 mei nodigt iedereen – ook kinderen – uit om bij deze herdenking te zijn.

Voorafgaand aan de herdenking is er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg. De dienst begint om 19.00 uur en eindigt rond 19.45 uur. De kerkgangers lopen na de dienst in de Inham, in een stoet achter de trommelaars aan naar de gedenknaald in Hoogland.

Programma

Het Taptoe signaal start om 20.00 uur, gevolgd door twee minuten stilte. Om 20.02 uur speelt muziekvereniging Sint Caecilia het Wilhelmus samen met verschillende koren uit Hoogland en Hooglanderveen. Daarna wordt een aantal kransen gelegd.

Groep 8 van basisschool De Biezen draagt een zelfgeschreven gedicht voor. Gerard Hilhorst uit Hoogland doet een voordracht. Daarna worden de namen op de gedenknaald voorgelezen en kunnen er bloemen bij de gedenknaald worden gelegd.