Op woensdagavond 4 mei om 20.00 uur herdenken we bij de gedenknaald in Hoogland alle oorlogsslachtoffers. Het Oranjecomité Hoogland nodigt iedereen – ook kinderen – uit om bij de herdenking te zijn.

Voorafgaand aan de herdenking is er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg. Voorganger is dominee Walsma. De dienst begint om 19.00 uur en eindigt om 19.45 uur.

De kerkgangers lopen na de dienst in de Inham in een stoet achter de trommelaars aan naar de gedenknaald.

20.00 uur start het taptoesignaal, gevolgd door twee minuten stilte. Om 20.02 uur klinkt het Wilhelmus door muziekvereniging Sint Caecilia en de koren St. Martinus, Hooglands Volkoren en de Over Land en Zee. Daarna worden kransen gelegd.

Leerlingen van groep 8 van de Berkenschool dragen een zelfgeschreven gedicht voor. Dirk-Joost van Hamersveld uit Hooglanderveen doet een voordracht. Daarna worden de namen op de gedenknaald voorgelezen en kunnen er bloemen bij de gedenknaald worden gelegd.

Herdenken met kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog – en de gevolgen ervan – doorgeven aan de volgende generatie. Daarom betrekken zij de kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen bij de herdenking. Men organiseert elk jaar een projectweek met een of twee basisschoolklassen. Deze leerlingen hebben een speciale rol tijdens de herdenking op 4 mei.

Hier kunt u de plattegrond voor de herdenking downloaden: Plattegrond-Herdenking-2022-1