De noodzaak om zuinig om te gaan met energie is groter dan ooit. Vrijwel iedereen is op zoek naar slimme ideeën om de gas- en elektriciteitsmeter langzamer te laten draaien. Tegenwoordig sturen zelfs de energiebedrijven mailtjes met besparingstips.

Gemeente Amersfoort helpt bezuinigen

Ook de Gemeente Amersfoort helpt bij het zoeken naar goedkopere en duurzamere oplossingen voor ons energiegebruik. Denk aan het toepassen van hoogwaardige isolatie, koken op elektriciteit en natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie met zonnepanelen.

Het is meer dan de moeite waard om eens te kijken naar de suggesties die de gemeente online doet. U krijgt niet alleen besparingstips, maar ook voorstellen voor subsidie-aanvragen.

Website Duurzaam Bouwloket

De eerste stap begint bij de website ‘Duurzaam Bouwloket’. Daar vindt u een gericht advies op basis van de eigen postcode. Het afgelopen half jaar hebben meer dan vierduizend Amersfoorters al contact gezocht. Als u liever belt met het Duurzaam Bouwloket, dan kan dat ook.

Dit zijn een paar vragen waarop antwoord wordt gegeven:

  • Wat kan ik doen om energie te besparen en mijn huis te isoleren?
  • Wat kan ik doen op weg naar aardgasvrij verwarmen?
  • Waar begin ik? Wat zijn mijn stappen en wat kost dat ongeveer?
  • Welke subsidies zijn er?
  • Wat zijn betrouwbare leveranciers?

Rekenhulp met gericht advies

Op de website staan handige rekenhulpjes om te ontdekken waar de meeste energiewinst in de eigen woning te behalen is. Er volgt zelfs een advies op maat om de aanpassingen van de woning stapsgewijs aan te pakken.

Duurzaam Bouwloket biedt veel informatie om de eigen woning energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij te maken.

Stappenplan Duurzaam Bouwloket