De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) maakt zich sterk voor een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht; een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon milieu. Op woensdag 23 november geeft de NMU een online training ‘Guerrilla Gardening’ met tips om de eigen wijk klimaatbestendiger te maken. Hieronder staat hun uitnodiging.

Een beter klimaat in jouw straat

In jouw buurt kan zoveel meer dan je denkt om de biodiversiteit een boost te geven, de stad te verkoelen met groen, regenwater beter op te slaan en bij te dragen aan een gezonde buurt.

De strijd met het beton

Tijdens de training ‘guerrilla gardening’ delen we zóveel inspiratie dat je na afloop staat te springen om met schep en plantjes samen met anderen jouw buurt in te trekken! Je ziet het waarschijnlijk zelf ook om je heen, veel stenen en stenige plekken, verwaarloosde stukken plantsoen en kale boomspiegels. In de zomer puffen we van de hitte tussen al die tegels en bij een flinke regenbui kan het water nauwelijks weg. Dus: tijd om de strijd met het beton aan te gaan!

De training wordt gegeven door Cerian (aka Jenny) van Gestel, een van de leden van het strijdlustige team Guerrilla Gardeners. We maken er een interactieve training van.

Inspirerende voorbeelden

De eerste helft vertelt Jenny over Guerrilla Gardening, wat het is en waarom groen in de buurt zo belangrijk is. En ze deelt heel veel inspirerende voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. De tweede helft ga je zelf aan de slag! Wat zijn de kansen voor jouw eigen buurt of gemeente? Waar zouden er tegels weg kunnen, waar zou je biodiversiteit kunnen toevoegen. Je gaat een visualisatie maken van jouw straat, buurt of een plek in jouw woonplaats. En je krijgt tips hoe je jouw idee verder kunt brengen. Houd Hoogland leefbaar!

Ben jij klimaatambassadeur, vrijwilliger, betrokken bij een lokale groep of heb je zin om samen met anderen je handen uit je mouwen te steken in jouw eigen buurt of gemeente? Meld je dan aan voor de online training ‘Guerrilla Gardening’!

(KLIK OF TIK EN)
MELD JE AAN!

Praktische informatie

Datum: Woensdag 23 november
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Voor: Klimaatambassadeurs, groepen en vrijwilligers die lokaal actief zijn op het gebied van klimaatadaptatie, vergroening en verduurzaming
Locatie: Online (na aanmelden ontvang je enkele dagen voor de training een link)