Koningsdag wordt dit jaar uitgebreid gevierd in Hoogland. ”Het kan weer en het mag weer! Die kans grijpen we met beide handen aan”, zegt William Hartman, voorzitter van het Oranjecomité Hoogland. “We hebben voor jong en oud een mooi Oranjefeest in petto met extra festiviteiten.”

In 2020 heeft de organisatie de festiviteiten rond Koningsdag moeten schrappen vanwege het coronavirus. In 2021 was er – ondanks de beperkingen – gelukkig een klein maar succesvol programma mogelijk met een Pubquiz, Heel Hoogland Bakt en een Kunst- en Kleurwedstrijd. Dit jaar gelden er geen beperkingen meer en pakt het Oranjecomité Hoogland uit met een vol programma.

De activiteiten op en rond Koningsdag vinden plaats op het terrein bij de manege van de Eemruiters aan de Engweg in Hoogland. 

Koningsavond met lasergamen en vuurwerk
De festiviteiten van het Oranjecomité Hoogland starten al op Koningsavond dinsdag 26 april. Vanaf 19.00 uur is er bij de manege aan de Engweg een hapje en een drankje en klinkt muziek van DJ Melvin. De overdekte manege is omgetoverd tot een serieuze lasergamehal waar kinderen gratis kunnen lasergamen. Om 20.00 uur start een gezellige Pubquiz en om 22.00 uur volgt de traditionele vuurwerkshow. Na het vuurwerk is er gelegenheid om nog even samen te borrelen.

Koningsdag met extra activiteiten
Op Koningsdag woensdag 27 april loopt de fanfare van Sint Caecilia vanaf 10.00 uur door Hoogland. Om 11.00 uur start op het terrein aan de Engweg de aubade. Het Wilhelmus wordt gezongen door Thilly Thomassen. Daarna, rond de klok van 11.30 uur, starten de attracties en activiteiten zoals de XXL stormbaan, rodeostier, springkussen, zandbak, ponyrijden en schminken. In de kleine muziektent zijn dansoptredens van Dance Centre Amersfoort en Dansschool Moving Stars.

Nieuw zijn de chillhoek en de photobooth. Ook de Koningsdag fietstocht staat op veler verzoek opnieuw op de agenda. Het meest spectaculair dit jaar is waarschijnlijk de klimwand van 9 meter hoog en de 45 meter lange tokkelbaan die voor een deel over het feestterrein gaat.

Grootste kleedjesmarkt van Amersfoort
Op Koningsdag vind je aan de Engweg ook een kinderkleedjesmarkt van meer dan 3.000 vierkante meter. Kinderen kunnen daar vanaf 10.00 uur al een plekje zoeken voor hun kleedje om hun zelfgemaakte of tweedehands spulletjes te verkopen. Vooraf aanmelden voor de kinderkleedjesmarkt is niet nodig en een plekje voor een kleedje is gratis. 

KolkVolk Oranjefeest
Het populaire KolkVolk Oranjefeest van Café-Bar de Kolkrijst start op Koningsdag om 15.00 uur met live muziekoptredens van de band LEAD op het grote podium. De bar op het KolkVolk Plein is al om 12.00 uur geopend.

Alle activiteiten en het laatste nieuws over Koningsdag staat op www.oranjecomitehoogland.nl en volg ons op Facebook en Instagram.