Stichting Oranjecomité Hoogland heeft op 26 en 27 april weer een leuk en gevarieerd programma in petto voor jong en oud. De Oranjefestiviteiten in Hoogland starten al om 19.00 uur de avond vóór Koningsdag, met straattheater, acrobatiek en dans in de overdekte manege van De Eemruiters aan de Engweg in Hoogland.

KONINGSAVOND, WOENSDAG 26 APRIL (19.00 – 23.00 uur)

Straattheater, acrobatiek en dans

Op woensdagavond 26 april kan het publiek vanaf 19.00 uur in de overdekte manege aan de Engweg genieten van een hilarische straattheatervoorstelling met de vuilnismannen. Daarnaast zijn er geweldige demonstraties van turn- en trampolinevereniging NIKA Hoogland en twee professionele dansoptredens van dansschool A-Dance. Koningsavond wordt afgesloten met een vuurwerkshow en een borrel rond 22.00 uur. Entree is gratis.

KONINGSDAG, DONDERDAG 27 APRIL (10.00 – 21.00 uur)
Ballonnenwedstrijd
Op Koningsdag start om 10.00 uur de ballonnenverkoop op het terrein van De Eemruiters. Om 11.00 uur is de officiële aubade met burgemeester Lucas Bolsius waarbij het Wilhelmus dit jaar wordt gezongen door de 21-jarige Gwen Roest. Daarna worden de ballonnen opgelaten in de overdekte manege. De ballonnen komen dus niet in het milieu terecht. Kinderen kunnen hun ballonkaartje inleveren om kans te maken op een van de tien leuke prijzen.

Kinderkleedjesmarkt
Met maar liefst 3.000 m2 aan kleedjes heeft Hoogland op Koningsdag waarschijnlijk de grootste en gezelligste kinderkleedjesmarkt van Amersfoort. De kinderkleedjesmarkt start om 11.30 uur op het grasveld naast de manege aan de Engweg in Hoogland. Kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden voor een plekje, want er is genoeg ruimte. De afzettingen en markeringen geven aan tot waar de kleedjes mogen liggen.

Diverse attracties
Vanaf 11.30 uur is aan de Engweg in Hoogland het Albert Heijn Kinderplein geopend met diverse attracties en kinderspelen. Zo staat er een springkussen en een grote zandbak voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen ook ponyrijden of zich laten schminken. Alle kinderen die van een uitdaging houden, kunnen een 8,5 meter hoge klimtoren klimmen, strijden op de 20 meter lange stormbaan of surfen op een echte surfsimulator.

Muziektent
In de overdekte manage draait tussen 11.30 uur en 14.30 uur DJ Rhoo en treedt de band Simplify op. U kunt vanaf het terras ook kijken naar enthousiaste optredens van de kinderen van dansschool Moving Stars en de Telekids Musical School.

Oldtimer Tractoren Toertocht
Antieke tractoren vertrekken op Koningsdag om 11.30 uur vanaf Café de Plank in Hoogland-West en maken een bezienswaardige tocht via Nieuwland naar Hoogland. De toertocht eindigt om 13.00 uur op het grasveld naast de Eemruiters. Daar staan ze van 13.00 tot 17.00 uur tentoongesteld. Kijk voor de route van de tractoren op www.oranjecomitehoogland.nl/eyecatcher.

KolkVolk Oranjefeest
Om 14.30 uur start op het terrein van De Eemruiters het KolkVolk Oranjefeest van Café-bar De Kolkrijst. Op het KolkVolk Plein zijn live muziekoptredens van de band Super Sundays. De bar op het KolkVolk Plein is al om 12.00 uur geopend. De muziekoptredens duren tot ongeveer 20.00 uur en om 21.00 uur sluit de bar.

Meer informatie over het programma in Hoogland op 26 en 27 april en over de dodenherdenking op 4 mei staat op www.oranjecomitehoogland.nl.