Dorpswethouder Menno Tigelaar startte onlangs de nieuwste website van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland, de website hooglandswelzijn.nl

De website is een onderdeel van de VDH en met name de site waarop de commissie Welzijn activiteiten van diverse aanbieders voor welzijnsactiviteiten laat zien. De site start met een welkomstwoord, waarna de bezoeker door kan klikken naar de activiteiten die er de huidige maand of de komende maanden te doen zijn.

Door met de muis over de activiteit te gaan opent zich een klein schermpje met de samenvatting van de activiteit. Wanneer men dan doorklikt worden de gegevens uitgebreid zichtbaar in een leesbaar lettertype. Het gaat vooralsnog om activiteiten voor senioren.

De heer Tiggelaar sprak zijn waardering uit voor het initiatief van de commissie Welzijn van de VDH. Hij erkende dat het vooral senioren zijn die een zetje nodig kunnen hebben om het huis aan te gaan en aan sociale activiteit deel te nemen om eenzaamheid te voorkomen.

Voorzitter Jorien Veldwijk van commissie Welzijn gaf aan dat er na overleg met diverse professionals de senioren de eerste aandacht krijgen van de commissie. “Deze website is een aanzet”, zei Veldwijk, “maar het is onze ambitie om dieper in de wijk op zoek te gaan naar wat senioren en later ook andere doelgroepen nodig hebben. Daartoe ligt al een verzoek bij indebuurt033 om ons daarin te steunen”.

De website werd gelanceerd tijdens een netwerkborrel, waar diverse aanbieders van welzijnsactiviteiten aanwezig waren.