dweilland

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland was zondag 6 juli met een kraam aanwezig op de braderie van Hoogland Dweilland. De gezellige braderie, met een blaaskappellen festival bracht veel Hooglanders en niet-Hooglanders op de been.

Er kwamen allerlei vragen op bij de bezoekers aan de kraam. Men wilde weten wat de VDH voor Hoogland betekende, wat de oorsprong was van de Vereniging en daarnaast passeerden allerlei verkeersproblemen de revue. Zo wordt er op de Hamseweg nog steeds te hard gereden en worden er opmerkingen gemaakt over het parkeren op het fietspad tegenover de supermarkt op het Kraailandhof. Zaken waar de VDH mee aan de slag gaat.

Een hotitem is de beoogde bebouwing en daarmee een wijziging van het bestemmingsplan van het AOC-terrein op Groot Weede. Iets waar de VDH absoluut tegen is. Veel bezoekers waren het daarmee eens.

Als bijzondere attractie kon men bij  de VDH een prijsvraag invullen. Er moesten drie vragen, die betrekking hadden op het Hooglandse , worden ingevuld. Dat bleek nog best lastig. Bijna 100 geïnteresseerden vulden het formulier in.  De uitslag en de winnaars wordt hier binnenkort bekend gemaakt.