Het kunstwerk De Hooglander zal 1 juni door wethouder Mirjam Barendregt van cultuur worden onthuld.

Kinderen uit Hoogland worden gevraagd verkleed als (vreemde) vogel mee te lopen.

In een bonte stoet van vreemde vogels, vertrekken de ontwerper van het kunstwerk Herman de Jongh, de wethouder, de leden van de kunstcommissie, de sponsoren, en de belangstellenden vanaf de winkel Albert Heijn aan het Kraaijlandhof naar de plek van het kunstwerk aan de Zevenhuizerstraat / Rondweg Noord.

De optocht zal 1 juni om 16 uur vertrekken van de AH winkel en zal om 16:30 uur bij de het kunstwerk arriveren. Hier zal de wethouder samen met de kunstenaar het kunstwerk onthullen. Na aflopen van de onthulling zal bij café Kolkrijst een mogelijkheid zijn voor een drankje en een hapje.

Alle inwoners van Hoogland zijn hierbij uitgenodigd. De kinderen kunnen met het verkleden als vreemde vogel een mooie digitale camera winnen.

Ook kunnen inwoners en kinderen van Hoogland meedoen aan een fotowedstrijd. Maak een foto van een vreemde vogel, de mooiste, gekste, raarste vogel zal worden beloond met een ook een digitale camera. Foto’s kunnen digitaal worden opgestuurd naar het emailadres VreemdeVogelsKCH@Gmail.com.