De heiwerkzaamheden voor de bouw van het Meander Medisch Centrum aan de Maatweg vorderen gestaag.

Op 27 augustus jl. is de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe ziekenhuis. Omwonenden en belangenverenigingen waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bij de uitnodiging was een verrekijker gevoegd, zodat iedereen ‘de operatie’ goed kon volgen. De eerste paal werd geslagen door patiënten, leden van de Raad van Bestuur en de medische staf.

Het geluid van het heien is inmiddels een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven op de Schans, de Hamseweg en de rest van Hoogland. Als alles volgens planning verloopt, zijn rond de jaarwisseling 2400 heipalen in de grond geslagen. Daarna stopt het heien tot november 2011; dan worden nog eens 400 heipalen geslagen. Daarna kan er volop gebouwd worden en in 2013 zijn alle bouwactiviteiten klaar en wordt het nieuwe ziekenhuis geopend.

Tekst: Carla Hartog.

586109028Eerstepaal