Hoogland is over een jaar een kunstwerk rijker. Het kunstwerk dat een landende reiger voorstelt komt op de geluidswal bij de kruising van de Rondweg en het einde van de Zevenhuizerstraat.

De Kunstcommissie Hoogland waarin o.a. afgevaardigden van de VDH en het WBT ijveren al een tijd voor dit kunstwerk. Geld was het probleem: een donatie van €10.000,- door de heer Köhler (eigenaar van Albert Heijn Hoogland) biedt nu uitkomst.

De Kunstcommissie Hoogland is blij dat het kunstwerk van beeldend kunstenaar Herman de Jongh, ‘de Hoog-lander’ er komt. Het kunstwerk komt te staan bij de ingang van Hoogland vanaf de Noordelijke Rondweg.

Andere sponsoren zijn de Ondernemersvereniging Hoogland en de VDH. Een deel van de kosten wordt betaald uit het Buurtbudget. Welzijnsorganistatie SWA en de gemeente hebben de Kunstcommissie ondersteund en de gemeente heeft ook een financiële bijdrage geleverd.

Binnenkort wordt de bouwvergunning aangevraagd voor ‘de Hoog-lander’. Daarna wordt begonnen met de bouw van het kunstwerk. De Kunstcommissie hoopt voor de zomer van 2011 het kunstwerk te onthullen.