1984808555WerkzaamhedenBunschoterstraatOm de doorstroming van het verkeer op de Bunschoterstraat te verbeteren en het verkeersgeluid voor aanwonenden te beperken, voert de gemeente Amersfoort van eind mei tot de bouwvak werkzaamheden uit op de Bunschoterstraat.

De wegwerkzaamheden aan de Bunschoterstraat vinden plaats tussen de kruispunten Van Boetzelaerlaan en de Maatweg. In de middenberm komt een extra doorgaande rijstrook richting centrum. Ook wordt de vrije busstrook naar de stad verlengd, zodat de bus bij de verkeerslichten niet meer ‘vastloopt’ in een rij wachtende auto’s. En op de Maatweg komt een extra rijstrook voor rechtsafslaand verkeer vanuit de stad naar de Bunschoterstraat/A1.

Naast het verbeteren van de doorstroming van het verkeer, wordt de Bunschoterstraat tussen de Van Boetzelaerlaan en de Maatweg voorzien van een nieuwe laag asfalt. Deze nieuwe deklaag bestaat uit geluidsreducerend asfalt, stil asfalt.

Hoewel de Bunschoterstraat een provinciale weg is, worden de werkzaamheden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amersfoort. De gemeente heeft berekend dat de Bunschoterstraat met behulp van bovengenoemde maatregelen tot 2015 voldoende capaciteit heeft. Daarbij is rekening gehouden met de autonome groei van het autoverkeer en met extra verkeersbewegingen als gevolg van de komst van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg.

Tekst: Lutske Bonsma