710062959nieuwbouwengwegNadat middels een tweetal informatieavonden alle omwonenden werden geinformeerd over de bouwplannen op het terrein van het voormalige tuincentrum Europatuin, zijn de bouwplannen hiervoor nu in een ver stadium.

Er is een aantal bezwaarschriften ingediend, met name door de bewoners aan de Woudzoom en een aan het Jasmijnpad. Deze bezwaren zijn in goed overleg met de gemeente en de betreffende bewoners besproken en worden op dit moment verwerkt en beantwoordt door de gemeente Amersfoort.

Er is een aantal bezwaarschriften ingediend, met name door de bewoners aan de Woudzoom en een aan het Jasmijnpad. Deze bezwaren zijn in goed overleg met de gemeente en de betreffende bewoners besproken en worden op dit moment verwerkt en beantwoordt door de gemeente Amersfoort.

Het bouwplan gaat daarna ter beoordeling naar de gemeenteraad en als het plan door het college positief wordt bevonden zal het plan worden vrijgegeven voor een indiening bij de Provinciale Plan Commissie. Tegelijkertijd zal de bouwvergunning dan worden aangevraagd. Dit alles zal zich in januari 2007 afspelen.

Heilijgers Projectontwikkeling zal vervolgens op deze locatie 39 luxe appartementen en een praktijkruimte bouwen, onderverdeeld in vier gebouwen. In het kleine gebouw zullen 6 appartementen en een praktijkruimte worden gerealiseerd. Het gebouw heeft 3 bouwlagen. De drie wat grotere gebouwen hebben 3 bouwlagen met daarop een terugliggende penthouse laag.

Per gebouw worden 11 grote appartementen en 2 penthouses gerealiseerd. Dat het om zeer luxe en grote appartementen gaat, blijkt wel uit de oppervlakten. De kleine appartementen zijn ca 100 m2, terwijl de grote appartementen varieren van 130 tot 170 m2. Enkele penthouses zullen bijna 200 m2 worden. De grote appartementen krijgen een zeer groot balkon van ca 20 m2 en behoudens het kleinere appartementenblok, een eigen parkeerkelder. De koopsommen zullen liggen tussen de 250.000,- en 500.000,- euro. De prijzen van de penthouses gaan tot 695.000,- euro.

Met de sloopwerkzaamheden van het oude tuincentrum is reeds een aanvang gemaakt. De vermoedelijke bouwstart zal direct na de bouwvak van 2007 zijn. De verkoop van de appartementen zal begin 2007 van start gaan.

Voor de landschappelijke inrichting van het plan en de aansluiting op het naastgelegen groen en openbare ruimte is een landschapsarchitect ingeschakeld, die een integraal groenplan heeft ontworpen. Daarin zijn ook de wensen van de omwonenden aan de Woudzoom vertaald en opgenomen.

Tekst: Rolf van Heel