De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland bestaat meer dan 20 jaar, een moment om even bij stil te staan, om daarna weer vol overtuiging door te gaan.
Het gevoel van 20 jaar geleden is nog steeds hetzelfde, we moeten er voor waken dat ons unieke dorpskarakter behouden moet blijven. Niet stil blijven staan, maar waar ontwikkelingen (moeten) plaatsvinden deze ook toetsen aan onze doelstellingen en waar nodig ervoor ?strijden?.

De oprichters van de VDH hebben een vooruitziende blik gehad; regeren is vooruitzien. En nog steeds moeten we vooruit kijken wat er gaat gebeuren in en rondom Hoogland. De agenda is nog steeds niet leeg. Bijvoorbeeld het nieuwe ziekenhuis komt dicht tegen Hoogland aan, met uiteraard voor ons voordelen, maar ook met zorgen over het extra autoverkeer rondom en door Hoogland. Een grote rotonde op de kruising Bunschotenstraat en Maatweg met een aparte directe afslag naar het ziekenhuis kan een oplossing worden om er voor te zorgen dat er minder of geen sluipverkeer via de Hamseweg zal gaan rijden. Is echter nog niet in de bouwplanning meegenomen. De snelle hoog frequente busverbinding naar Vathorst kan ook langs het nieuwe ziekenhuis gaan en dus ook langs Hoogland. De Gemeente Amersfoort onderzoekt momenteel welk trac? het beste is en ook hier is de VDH actief om het trac? langs het ziekenhuis te krijgen en zodoende de automobiliteit terug te dringen.

In Hoogland-West worden momenteel plannen gemaakt om meer fiets- en wandelmogelijkheden te cre?ren ook hier praten we mee. Ook de UMTS masten hebben ons aandacht. Ook ontstaan er nieuwe initiatieven, zoals de Hooglandse Courant, waar wij ook aan mee willen werken om u, naast onze Internetsite en onze halfjaarlijkse nieuwsbrief, tussentijds op de hoogte te kunnen houden. Genoeg onderwerpen om de agenda vol te houden en het Bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland, met enkele nieuwe commissieleden, gaat vol overtuiging door, voor weer 20 jaar.

Tekst: Gerrit van Nieuwenhuizen