Op zaterdag 23 maart 2024 kunt u vanaf 10.00 uur vanuit Dorpshuis De Neng meedoen aan de Opschoondag voor Hoogland. Het Hooglands Dorpsteam stelt u een grijper, een hesje en een afvalzak ter beschikking. 

Hiermee is Hoogland deelnemer aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. In het hele land gaan mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Dit alles omwille van de leefbaarheid van mens en dier.

Samen of alleen

U kunt samen met uw buren, met het gezin, met uw familie, maar ook gewoon alleen op pad gaan. Tot 14.00 uur kunnen gevulde zakken en de geleende spullen weer op De Neng worden ingeleverd.

Vlindertuintjes

De werkgroep Groen van het Dorpsteam zoekt ook mensen die een vlindertuintje willen bijhouden. Men mag een plek naar eigen idee inzaaien of inplanten. Daarvoor is een klein budget vanuit het Dorpsteam beschikbaar.

Wie regelmatig door Hoogland wandelt of fietst, heeft vast wel eens één van de al bestaande vlindertuintjes gezien. De mini-tuintjes zijn herkenbaar aan de genummerde palen en in het voorjaar en de zomer aan de vele bloeiende planten  Doel is dat er meer vlinders, bijen en andere insecten in Hoogland komen.

Contact

Wilt u zich inzetten? U kunt contact opnemen met Ans Bruins via ansbruins54@gmail.com of per telefoon: 033-4809049.

Link
* Hooglands Dorpsteam.