De straten in de omgeving van de Engweg ondergaan een metamorfose. Er komt een gescheiden rioolstelsel onder de straten, waardoor de volledige straat eruit moet. Daarom worden de gehele Engweg en de straten er omheen vernieuwd en tegelijkertijd groener en aantrekkelijk gemaakt.

Trage voortgang

Het project vordert nogal langzaam om niet te zeggen heel traag, aldus de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland. Delen van de buurt zaten vorig jaar zelfs avonden zonder straatverlichting. Pas na klachten -van onder meer de VDH- kwam er noodverlichting.

Inloopspreekuur

De werkzaamheden lagen de afgelopen weken vanwege de feestdagen even stil. Maar vanaf dinsdag 9 januari voert het Bouwteam Engweg het project verder uit. Het Bouwteam is een samenwerkingsverband van de gemeente Amersfoort, aannemer Dura Vermeer Infra en civieltechnische bureau Drong.

Laatste Nieuws (16-01-2024): Er is een uitstel van de werkzaamheden door de huidige vorst. De nieuwe startdatum is op 22 januari 2024.

Ook in 2024 houdt het Bouwteam weer een inloopspreekuur. U kunt hier uw vragen kwijt en van gedachten wisselen over alle onderwerpen die het project ‘Engweg & Omgeving’ aangaan.

Data 2024

Het spreekuur vindt om de week op dinsdag plaats tussen 11.30 en 12.30 uur in dorpshuis De Neng. 

De data  voor 2024  zijn  als volgt:
Dinsdag 16 januari
Dinsdag 30 januari
Dinsdag 6 februari
Dinsdag 20 februari
Dinsdag 5 maart
Dinsdag 19 maart
Dinsdag 2 april
Dinsdag 16 april
Dinsdag 30 april

Nadere informatie:
* Herinrichting Engweg en omgeving.