Vanaf begin december staat er op het plein van de St. Martinuskerk een voedselkastje. Iedereen voor wie de boodschappen in het kastje een noodzakelijke en welkome aanvulling zijn, mag uit het kastje iets meenemen. Het gaat om houdbare producten, zoals rijst, pasta, voedsel in blik en potten groenten. Ook schoonmaakproducten of maandverband zijn van harte welkom.

Martinusgedachte

Op deze manier wil de geloofsgemeenschap op een praktische wijze de Martinusgedachte van ‘delen van je mantel van overvloed’ uitdragen. Het is een proef van 3 maanden. De oproep aan allen luidt: “Kijk eens in je keukenkastjes; waar kun je iemand blij mee maken wat je zelf niet nodig hebt”.

Neem, ruik en geef

Een soortgelijk initiatief werd een half jaar geleden genomen door de geloofsgemeenschap De Inham. Daar staat er een voedselkastje in de tuin van Tilly Peet aan de Hamseweg 6, aan de zijde van De Bik. De opzet is hetzelfde: neem, ruil, geef. Oftewel: deel wat je kunt missen en pak wat je nodig hebt.


Credits: de foto bovenaan deze pagina is overgenomen van website Katholiek Amersfoort.