Zowel de Sint Martinuskerk als De Inham doen mee aan de komende Kerstpakkettenactie voor gezinnen in armoede. Dit vanwege het feit, dat de energieprijzen de pan uit rijzen, de voedselbanken meer klanten verwachten dan voorheen en dat steeds meer mensen zich af vragen hoe rond te komen.

Cadeaukaart

Daarom slaan de gezamenlijke kerken van Hoogland, Amersfoort-Noord en Hooglanderveen de handen ook dit jaar in een. De kerken willen mensen die het nodig hebben, bijstaan om hen toch een fijne kerst te bezorgen. De kerken helpen deze gezinnen met een cadeaukaart en een klein cadeautje. Dan krijgen ook zij de kans om een keer luxeartikelen te kopen die anders zouden ontbreken.

Collecte en giften

De kerken collecteren de komende weken voor dit hartverwarmende doel. Ze doen daarbij ook een beroep op de vrijgevigheid van wijkbewoners die het wat breder hebben. Een bijdrage voor deze actie kan overgemaakt worden naar IBAN NL39 RABO 0123 0031 13 t.n.v. Diaconie PKN Hoogland/Amersfoort-Noord o.v.v. kerstpakketten. Dit is een centraal banknummer voor alle deelnemende kerken. De diaconie is een ANBI-instelling.

De Kerstpakkettenactie is een initiatief van De Inham, Het Brandpunt, St. Martinuskerk, De Veenkerk, St. Josephkerk, De Boogkerk, Kruispunt en De Lichtkring.