Afgelopen week is VV Hoogland na vijf jaar opnieuw winnaar geworden van het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap (AVK). Tegen de verrassende finalist ASC Nieuwland werd het 5-0. Hooglanderveen won de troostfinale om de derde en vierde plaats met 3-1 van KVVA.

Het AVK

Het Amersfoorts Voetbalkampioenschap bestaat al sinds 1984. Sinds die tijd is het een bijzonder sportevenement, waarbij alle 13 voetbalverenigingen in Amersfoort de sportieve degens kruisen.
VV Hoogland was al vijf keer eerder kampioen geworden, maar de laatste keer dateerde al weer uit 2018 na ook de vier voorafgaande jaren de beste te zijn geweest. Het eerste kampioenschap werd in 2009 behaald.

Pijler in dorpsleven

VV Hoogland voelde zich ook wel aan haar stand verplicht om kampioen te worden. Het is de grootste en hoogst spelende voetbalvereniging van Amersfoort en omstreken. Het eerste elftal speelt in de 4e Divisie zondag. Opgericht op 1 juni 1946 heeft het inmiddels 1.698 leden waarvan 1.509 spelende leden. De vereniging telt in totaal niet minder dan 97 teams. De club draait op ruim 400 vrijwilligers en is daarmee een belangrijke pijler in het dorpsleven.

Sportpark

VV Hoogland speelt zijn wedstrijden op het mooie Sportpark Langenoord aan de Sportlaan 30. Daar  hebben ze de beschikking over 6 velden (waarvan 4 kunstgras), een gezellig paviljoen, 18 kleedkamers en een tribune met 250 zitplaatsen.

Club van 100

VV Hoogland heeft al jaren een Club van 100. Dit is een club mensen die vv Hoogland een warm hart toedragen en met hun jaarlijkse bijdrage gerichte projecten binnen vv Hoogland ondersteunen. De VDH is lid van de club van 100.

Voor meer informatie: Website VV Hoogland