Een Kleuterjuf van Carroussel met rijke herinnering

Deze maand heeft de Historische Kring Hoogland een nieuwe editie van de Bewaarsman uitgebracht. In dit blad lazen we onderstaand artikel.

Vorig jaar kwam oud kleuterleidster Francien Vuijsters-van der Last samen met haar man Loek weer dichtbij de voormalige locatie van oud kleuterschool de Carroussel wonen. Deze kleuterschool lag aan de Engweg, waar nu de schoolwoningen staan. Sinds maart 2019 staat daar een straatnaambord Carroussel-speelplein ter herinnering aan Doortje Brouwer, kleuterleidster van 1957 tot 1990. Doortje Brouwer heeft een aantal jaren geleden een bijzonder fotoalbum aan Francien gegeven. Een album met foto’s van veel Hooglandse kinderen die op deze kleuterschool hebben gezeten. Nu Francien weer in Hoogland woont, vond ze het een mooi moment om dit album af te geven aan mij, opdat dit bewaard wordt bij onze vereniging.

De rest van het artikel lezen? Kijk dan op HooglandSamen.