Hoogland kent twee kerken, die gedurende het gehele jaar een bron van activiteiten zijn. Ook in de komende maand juni kunt u er weer terecht in de Sint Martinuskerk aan de Kerklaan en De Inham aan de Hamseweg.

Bijzonder concert op zondag 11 juni in St. Martinus
Het Utrechtse koor Vox Martini en het Amersfoortse koor Fluente Sono geven op 11 juni van 15.00 tot 17.00 uur in de St. Martinuskerk een bijzonder concert met als thema “Da Pacem, Domine, in diebus nostris” (Geef ons vrede, Heer, in onze tijd). Het concert wordt geopend met de gregoriaanse hymne Da Pacem Domine, gevolgd door het Byzantijse trisagion “Sviaty Bozhe. Het derde werk is Northern Lights. Het hoofdwerk is de magistrale mis voor twee koren van de Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974). Het concert wordt afgerond met een nieuwe compositie, gebaseerd op de combinatie van de gregoriaanse hymnen Sanctus en Da Pacem Domine (smeekbede om vrede). De jonge Hooglandse componiste Noëmi Schermann (1999) schreef dit werk speciaal voor deze gelegenheid en beleeft hiermee dus de wereldpremière. Zij is dirigente van Vox Martini. Daarnaast is zij ook pianiste/stadscomponist van Amersfoort in juni 2023 en heeft zij het prijswinnende stuk “Bells of Hoogland” op haar naam staan.

Lees meer over dit concert: https://katholiekamersfoort.nl/het-concert-da-pacem-domine-geef-ons-vrede-heer-in-onze-tijd/

Bekijk en beluister op YouTube: Bells of Hoogland: https://www.youtube.com/watch?v=VLL4rNUS_K4
Lees ook: https://leukinformatief.blogspot.com/2020/11/de-klokken-van-de-sint-martinus.html

 

Kliederkerk op 25 juni in De Inham
De 1e kliederkerk van De Inham heeft als motto: ‘Samen Ontdekken’ en vindt op 25 juni plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen kan terecht: van 0 tot 100 jaar. Het thema is: Ik woon in een cadeau. De organisatoren schrijven hierover: ‘Laat je meenemen op ontdekkingstocht in het Scheppingsverhaal. Wees creatief, laat je verwonderen of kom even helemaal tot rust. Gebruik al je zintuigen om die middag samen te ontdekken. Bijvoorbeeld: hoe je iets nieuws kan maken, ontdekken en proeven wat er groeit in de moestuin, verstillen met een gebed bij sterren. Dat wat we samen hebben ontdekt, gaan we met elkaar vieren en we sluiten af met een hapje en een drankje. Neem opa of oma mee, of neem je kleinkinderen mee, je buurvrouw, de buurjongen, of die mevrouw van op de hoek, het is echt voor iedereen!”

Voor meer informatie over wat een Kliederkerk inhoudt, zie: www.kliederkerk.nl